دوره 8، شماره 30 - ( فصل نامة علمی‌پژوهشی « عرفانیات در ادب فارسی» 1396 )                   جلد 8 شماره 30 صفحات 184-156 | برگشت به فهرست نسخه ها

Download citation:
Send citation to:

Ardeshiri Lajimi H, Sheikholeslami A. The Perfect Man from the Ibn-Fanari . عرفانیات در ادب فارسی 2017; 8 (30) :156-184
URL: http://erfaniyat.iauh.ac.ir/article-1-278-fa.html
اردشیری لاجیمی حسن، شیخ الاسلامی علی. کاوشی در نظریه انسان کامل در کتاب مصباح الانس ابن فناری. فصل‌نامه علمی عرفانیات در ادب فارسی. 1396; 8 (30) :156-184

URL: http://erfaniyat.iauh.ac.ir/article-1-278-fa.html

1- دانشجوی دکتری تصوف و عرفان اسلامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران ، shlajimi@gmail.com
2- استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران
چکیده:   (3447 مشاهده)
یکی از اصطلاحات کلیدی و محوری در عرفان اسلامی واژه «انسان کامل» است که به مهمترین موضوع عرفان تبدیل شد و هر عارفی بر مبنای مشرب خویش به آن پرداخته است بخصوص شارحان و عرفایی که در مکتب ابن عربی تنفس نمودند. از جمله آنها عارف بزرگ ابن فناری است که با شرح آثار قونوی و برخی از کلماتو آثار ابن عربی قدم راسخ در تبیین این اصطلاح برداشته است و به تمام جلوه های این مقام منیع چون؛ معنای انسان کامل، اولین مخلوق بودنش و اینکه بقای عالم به وجود انسان کامل وابسته است و همچنین مصادیق انسان کامل از جمله موضوعاتی است که در کتاب مصباح الانس به آنها پرداخته است.
متن کامل [PDF 313 kb]   (1318 دریافت)
دریافت: 1395/9/19 | پذیرش: 1396/2/16 | انتشار: 1396/5/12

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

بازنشر اطلاعات

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه عرفانیات در ادب فارسی می باشد.