دوره 9، شماره 33 - ( فصل نامة « عرفانیات در ادب فارسی» 1396 )                   جلد 9 شماره 33 صفحات 137-123 | برگشت به فهرست نسخه ها

Salimi Khorashad S, Keikhaye farzaneh A R. Mystical Thoughts in Poetry of Qaisar Aminpour. عرفانیات در ادب فارسی 2018; 9 (33) :123-137
سلیمی خراشاد سودابه، کیخای فرزانه احمد رضا. اندیشه‌های عارفانه در شعر قیصر امین پور. فصل‌نامه علمی عرفانیات در ادب فارسی. 1396; 9 (33) :123-137

1- دانشجوی‌ دکتری زبان و ادبیات فارسی،دانشکده علوم انسانی، واحد زاهدان، دانشگاه آزاد اسلامی، زاهدان، ایران.
2- دانشیار گروه زبان و ادبیات فارسی، دانشکده علوم انسانی، واحد زاهدان، دانشگاه آزاد اسلامی، زاهدان، ایران. ، akeikha.farzaneh@iauzah.ac.ir
قیصر امین­پور از شاعران مطرح انقلاب اسلامی و دفاع ­مقدس است. از ویژگی­های شعر قیصر امین­پور وجود اندیشه­های عارفانه در آثارش است. در مطالعه اشعار شاعران معاصر در نگاه اول چنین به نظر می­رسد که شاعران معاصر در اشعار خویش بیشتر به بیان مسایل سیاسی و اجتماعی پرداخته­­­اند و مضامین عرفانی در اشعار شاعران معاصر جایگاهی ندارد. لذا به منظور بررسی جایگاه عرفان و تبیین اندیشه­های عرفانی در آثار قیصر امین­پور، این تحقیق ضروری به نظر می­رسد. این جستار به روش کتابخانه­ای و محدوده پژوهش پیرامون کتاب­های «دستور زبان عشق»، «گلها همه آفتابگردانند»، «آینه­های ناگهانی» و « تنفس صبح»، صورت پذیرفته است. نتایج تحقیق حاکی از آن است که قیصر امین­پور، از فرهنگ عرفانی در اشعارش بهره برده است و اندیشه­های عرفانی وی درخور توجه است. مبانی اساسی عرفان چون عشق، تقابل عقل و عشق، خود­شناسی، ترک تعلقات نفسانی و دنیوی و تجلّی در اشعارش موج می­زند.
دریافت: 1396/11/5 | پذیرش: 1396/12/12 | انتشار: 1397/1/20