دوره 10، شماره 40 - ( 9-1398 )                   جلد 10 شماره 40 صفحات 54-32 | برگشت به فهرست نسخه ها

chatrai M, radmanesh A M, pahlavan shamsi F. A Comparative Study of the Discovery of al-Asrar Meibodi with a Description of the Affection by Jami. عرفانیات در ادب فارسی 2019; 10 (40) :32-54
چترایی مهرداد، رادمنش عطا محمد، پهلوان شمسی فاطمه. بررسی تطبیقی کشف الاسرار میبدی با شرح محبت نامه جامی. فصل‌نامه علمی عرفانیات در ادب فارسی. 1398; 10 (40) :32-54

1- واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران.
2- واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران. ، fpahlavan4@gmail.com
رشیدالدین میبدی عارف قرن ششم، مؤلف کشف الاسرار و محمد بن غلام گهلوی در هند عارف قرن سیزدهم، دارای دیدگاههای عرفانی مشترکی هستند. گهلوی با دیدگاه عرفانی به شرح مثنوی یوسف و زلیخای جامی پرداخته است. یکی از موضوعاتی که جایگاه برجسته ای در قلمرو اندیشه عرفانی میبدی و گهلوی به خود اختصاص داده است عشق وهجران و وصال می باشد. هدف از این تحقیق احیای یکی از ذخایر مکتوب قرن سیزدهم و مقایسه آن با یکی از تفاسیر عرفانی قرن ششم است.در این مقاله کوشش شده است با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی، آموزه های عرفانی میبدی با دیدگاه گهلوی مقایسه و وجوه مشترک آنها بررسی شود. حاصل این پژوهش این است که بسیاری از آموزه های عرفانی میبدی، به شکل سنتی در عرفان اسلامی گهلوی وجود دارد.

دریافت: 1398/2/26 | پذیرش: 1398/7/25 | انتشار: 1398/9/1